úterý 21. června 2016

Sojčák



Nečtu komiksy. Vůbec. Ale když jsem poprvé viděla knihu Sojčák, věděla jsem, že ji musím mít. Tohle je totiž něco víc, než komiks.

Čekala jsem krásné ilustrace. Ale přišlo ještě něco navíc. Příběh ptáčka Sojčáka, který se svoji maminkou žije ve velkém domě, izolovaný od světa. Příběh, který ve mne zanechal velký dojem a nečekaně i spoustu emocí. 

Nedivím se, že je Sojčák tak oblíbený. Když jsem jeho fotku a video dávala na Instagram a Facebook, spoustu z vás mi psalo, jak moc si tuto knihu přejete. Není divu. Podle mne se čtenářský svět dělí na dvě části. Na ty, co Sojčáka mají a na ty, co si ho plánují koupit. 



Dokonalé ilustrace a dokonalý příběh. K tomu není co dodat. Vše skvěle vystihuje první věta anotace této knihy - jak Disney potkal Kafku.

7 komentářů:

  1. Ja som sa komiksom dlho vyhýbala, pretože mi prišli akési... nezaujímavé? No skrátka, čo to len môže byť za príbeh, keď sú tam samé obrázky. Ale potom som im postupne dala šancu, Garfield, Alois Nebel, Nezadaná a teraz v poslednej dobe je veľa dobrých komiksov. Ešte Hildu si musíš prečítať, tá je úžasné roztomilá. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo Hildu bych taky chtěla, ta mi přijde kouzelná a tenhle vypadá taky dobře, ale spíš se mrknu v knihovně, jestli náááhodou :)

      Vymazat
    2. Mám to úplně stejně, neviděla jsem důvod, proč číst komiksy. A najednou to přišlo. Jj, na Hildu se taky chystám :)

      Vymazat
  2. Já se téhle knížky trochu bojím, protože dokážu být ze smutných knížek hrozně smutná :D. Ale doufám, že to přežiju, protože Sojčáka bych hrozně chtěla zkusit.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sojčák je takovým zvláštním způsobem smutný, děsivý a krásný. Určitě ho zkus

      Vymazat
  3. Přítel teď na ni čeká, až mu přijde a já jsem rozhodnutá si ji přečíst :))
    Katy

    OdpovědětVymazat