pondělí 18. dubna 2016

Spálená obloha


Kdo mne sledujete už delší dobu, víte, že mám ráda psychothrillery. Občas jsem zklamaná, ale převažuje nadšení. Jak ale v těchto měřítkách popsat knihu Spálená obloha? Jde totiž o tak napínavé a skvěle napsané dílo, že ani nevím, jak nadšení co nejlépe přenést do těchto řádků.

Rachel jde se svým synem Benem na procházku k dětskému hřišti. Ben se tak těší na houpačky, že Rachel přemluví, že trefí sám a už je dost velký na to, aby šel napřed. Rachel chce svému synovi dopřát trochu volnosti, a proto se rozhodne ho napřed pustit. Když však dojde na hřiště, Ben tam není.



Naprosto běžná reakce Rachel spustí peklo. Musí být v kontaktu s bývalým manželem a jeho současnou manželkou, přestává věřit lidem ze svého okolí a navíc se stává obětí mediální štvanice. Mezitím ubíhají drahocenné hodiny a tím i možnost, že bude Ben nalezen v pořádku. Tato situace je navíc i frustrující pro tým policistů, kteří po Benovi pátrají. Vědomí, že je někde venku nedostatečně oblečený malý chlapec, není pro vyšetřovatele zrovna příjemné.


Postavy v knize Spálená obloha mi přišly skvěle vykreslené. Žádné ploché popisy, ale precizně vystižená charakteristika. Bavilo mne, že autorka nesklouzla k černobílému rozdělení postav. Ty pak působily velmi autenticky a uvěřitelně.




Autorka mne dokázala napínat až do konce. Až na posledních stranách jsem zjistila, co se s Benem vlastně stalo a jak to celé bylo. Obdivuji její schopnost udržet čtenářovu pozornost, zejména v případě Spálené oblohy, neboť jde o prvotinu. 


Pokud chcete skvěle napsaný a propracovaný psychothriller, který má spád a chytne vás od prvních stran, je Spálená obloha přesně pro Vás. Není snad jediná věc, kterou bych tomuto strhujícímu dílu vytkla.




Za poskytnutí knihy k recenzi děkuji sympaťákům z knihkupectví Martinus.cz

4 komentáře:

  1. Na Spálenou oblohu jsem nedávno koukala. Tak si ji nejspíš tedy objednám. :)
    Find joy in the ordinary

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mne moc těší :) určitě mi pak dej vědět, jak se kniha líbila

      Vymazat
  2. Skvělá recenze :) Dobré psychothrillery mám také ráda a žádný jsem delší dobu nečetla, takže na nějaký mám chuť :) A tahle kniha vypadá dost dobře :) Asi se po ní podívám :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, udělala jsi mi radost ;) budu pak ráda za reakci, jak se kniha líbila

      Vymazat