čtvrtek 28. ledna 2016

Knižní přírůstky prosinec 2015

neděle 24. ledna 2016

Odpusťte mi, váš Leonard



Na knihu Odpusťte mi, váš Leonard jsem se dlouho těšila. Příběh kluka, který se rozhodne na svoje narozeniny zastřelit bývalého nejlepšího kamaráda, rozloučit se s lidmi, na kterých mu záleží a následně spáchat sebevraždu, mi přišel zajímavý. Provedení však hodně pokulhávalo.

pondělí 4. ledna 2016

Pamatuji si vás všechny



Když jsem zjistila, že u nás vyjde další kniha populární islandské autorky krimirománů – Yrsy Sigurdardóttir, musela jsem ji mít. O této autorce jsem slyšela samou chválu, všude se to hemžilo označeními stylu „královna severské krimi“, takže jsem čekala výbornou severskou detektivku. Když mi kniha přišla, následovalo překvapení. Podle anotace by mělo jít o něco trochu jiného, než je klasický krimiromán.

Po mírném šoku, co mne to vlastně čeká, ale nastalo nadšení. Kniha je opravdu spíše mixem thrilleru a duchařiny, než detektivkou. Nikdy bych si nemyslela, že by mne taková kniha mohla bavit. Knihy, kde se to hemží záhadami a nevysvětlitelnými jevy, jsem nikdy nevyhledávala. Po přečtení Pamatuji si vás všechny měním názor.

Přečteno za listopad 2015