čtvrtek 29. října 2015

Zimní oběť

Jak už jistě víte, mezi moje nejoblíbenější žánry patří detektivky. Proto jsem si před pár měsíci pořídila první díl detektivní série dalšího známého severského autora Monse Kallentofta – Zimní oběť. Z této série, kterou spojuje komisařka Malin Forsová, již česky vyšlo více dílů a proto jsem se i trochu styděla, že si teprve nyní pořizuji ten první.



úterý 27. října 2015

Narozeninová soutěž - vyhodnocení

A máme tu vyhodnocení mé historicky první soutěže! Od 15. do 25.10. jste na mém blogu mohli soutěžit o krásné ceny, které mi věnovalo vydavatelství OneHotBook a knihkupectví Martinus.cz.

Vzhledem k tomu, že šlo o moji vůbec první soutěž, vůbec jsem nedokázala odhadnout, kolik se Vás zúčastní. Nakonec jsem byla velice příjemně překvapená, kolik krásných soutěžních emailů se mi sešlo. 

Výherce jsem losovala ručně, tedy napsala jsem si Vás na papírky, které jsem pak tahala z krabičky :) 

A kdo se může těšit z výhry?

pondělí 19. října 2015

Knižní přírůstky srpen a září

V tomto videu se Vám chci pochlubit. Tedy pardon, chci Vám samozřejmě ukázat, jaké knížky přibyly v mé knihovně za měsíce srpen a září.



středa 14. října 2015

Narozeninová soutěž

Kdy jindy uspořádat soutěž, než na moje narozeniny?! Rozhodla jsem se, že moje narozeniny nebudou jen dnem, kdy mi dělají radost lidé v mém okolí, ale i dnem, kdy udělám radost některým z Vás.

O co se hraje?

Hrát budeme o dvě audioknihy a balíčky knižních doplňků.

První audioknihou, kterou můžete získat, je Muž jménem Ove. Tato audiokniha v podání Jana Vlasáka získala ocenění v soutěži Audiokniha roku 2014, a to dokonce ocenění nejvyšší, kdy se stala Absolutním vítězem. Pokud jste o Ovem ještě neslyšeli, můžete si přečíst moji recenzi zde




Druhou audioknihou je horká novinka, a to thriller Syn od Jo Nesbø. Jde o nejnovější dílo tohoto populárního autora, které nyní vyšlo v češtině. Pokud Vás zajímá více, doporučuji anotaci http://www.onehotbook.cz/audioknihy/syn/



Každý výherce zároveň získá balíček od eshopu Martinus.cz, který obsahuje: plakát, záložky, nálepky, placky a pohledy. Dále se můžete těšit na dopis ode mne :) 


neděle 11. října 2015

Němci

Němce od Jakuby Katalpy mám doma již od jejich vydání před třemi lety, avšak ne a ne se dostat k jejich přečtení. Přitom kniha pojednává o tématech, která mi přijdou zajímavá. Vyrovnání se s minulostí a vliv velkých historických událostí na životy jednotlivců - to jsou témata, která mne vždy zaujmou. 


středa 7. října 2015

Přečteno za srpen a září 2015

Jsem tu opět s tradičním přehledem knih, které jsem přečetla. V tomto videu jsem spojila dva měsíce dohromady, ale od příštího měsíce se opět můžete těšit na měsíční vydání :)